Hond - Kennelhoest | Zoetis

KENNELHOEST

‘Kennelhoest’, ook wel besmettelijke hondenhoest genoemd, wordt gekenmerkt door ademhalingsproblemen en kan veroorzaakt worden door verschillende ziekteverwekkers waaronder het para-influenza virus, het adeno-virus type 2 en de Bordetella bacterie. De ziekte is erg besmettelijk en wordt vooral gezien bij honden die met veel andere honden in contact komen, zoals in hondenscholen, in kennels, in pensions, of op hondenshows.
De ziekte manifesteert zich aanvankelijk door een droge hoest, maar kan evolueren naar een meer ernstige vorm met algemeen ziek zijn.


Stress

Stress speelt ook een rol. Stress, bijvoorbeeld gedurende een tijdelijk verblijf in een pension waar de hond zich schor blaft om zich te bewijzen. De keelholte raakt geïrriteerd, en de vatbaarheid voor virussen en bacteriën neemt snel toe.

Bescherming

Vaccinatie tegen de kennelhoestvirussen zit in de standaardschema’s, maar vaccinatie tegen de Bordetellabacterie is onder bepaalde omstandigheden ook zeer zinvol (bijvoorbeeld bij verblijf in een pension).
Een Bordetella vaccin dat toegediend wordt in de neus geeft een snellere bescherming. Vraag advies aan uw dierenarts.
voor dieren. voor gezondheid. voor u.
Logo