Deze website maakt gebruik van cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verhogen.
U kunt meer lezen over cookies in onze disclaimer

Nederland
Antibiotica / Verantwoord gebruik

Zoetis is van mening dat antibiotica moet worden voorgeschreven volgens het nauwkeurige, professionele oordeel van de dierenarts en uitsluitend gebruikt mogen worden in overeenstemming met het etiket van het product (SPC).

Zoetis is een pleitbezorger van verantwoord antibioticagebruik (antibiotic stewardship) als middel om de opkomst, selectie en verspreiding van bacteriële resistentie aan te pakken en het nut van antibiotica voor toekomstige generaties in stand te houden.

De volgende generatie antibiotica voor dieren moet innovatief zijn: uiterst effectief terwijl, voor zover dit mogelijk is, de bredere gevolgen van resistentie voor antibiotica tot het minimum worden beperkt. Dat betekent:

 • Dat we onze klanten helpen met onze kennis, onze middelen en services om antibiotica op de juiste wijze in te zetten, volgens de productvoorschriften (SPC)
 • Dat we blijven investeren in de ontwikkeling van nieuwe antibiotica
 • Dat we investeren in nieuwe wegen in de strijd tegen ziektes:
  o   Opleidingsprogramma’s
  o   Imuno Valley ALTANT project (alternatieven voor antibiotica)
  o   Surveillance programma’s
  o   Prohealth, een consortium van 22 academische centra, de industrie en private initiatieven uit 11 verschillende landen die nieuwe wegen onderzoeken om de duurzaamheid van de modern dierhouderij te verzekeren
 • Het begeleiden van dierenartsen om preventieve programma’s op te zetten en het ontwikkelen van een diagnostische benadering